Vuokatin tapahtumat

Vuokatti on Kainuun mansikkapaikka jokaisena vuodenaikana. Vuokatissa sijaitsevat laskettelukeskus, Vuokatin urheiluopisto sekä Katinkullan lomakeskus ja sitten koko maan uusi talviurheiluylpeys: Vuokatin jäähdytetty hiihtotunneli, jonka takaa hiihtokelit myös kesällä.

Vuokatin rinteet eivät ole koskaan autiona ja erityisesti Vuokatin joulu on täynnä tunnelmaa. Viikko-ohjelmaan kuuluvat lisäksi monipuoliset sisäliikuntatunnit, safari-retket husky-valjakon kanssa, Leijakoulu Lappis, Vuokatin vesiurheilukeskus ja Vuokatti Action, josta löytyy vaijerirata, kuplajalkapalloa, pihakisailuja, ja jännittävä kilpakeinu. Jos energiaa riittää, mahdollisuus on myös osallistua melontaretkelle tai RIB-veneseikkailuun.

Aina ladulla Vuokatissa

Elämysluettelo ei lopu tähän, sillä kuten mainittu, Vuokatista löytyy ympäri vuoden auki oleva lumilautatunneli. Vuokatin rinteiden helmassa sijaitsee myös skeittipuisto, jossa voi rullalautailla ja harrastaa potkukelkkailua. Vuokatissa järjestetään niin kesä kuin talviaikoina rentoja ja riemukkaita rinnetapahtumia, joissa kaikilla on hauskaa.

Vuokatissa on taikaa, sillä joka vuoden lokakuun 10. päivä päästään ensilumille. Ensilumen sanotaan tulevan aina aamulla kello kuusi. Vuokatissa on todellakin aivan erikoista mystiikkaa ja sen uskotaan olleen vanha lappilainen uhripaikka.

Oli tämä sitten totta tai ei, fakta on, että Ensilumenlatu ja sitä seuraava Maastohiihdon Suomen Cup, käynnistävät hiihtokauden rytinällä lokakuussa. Ensilumenlatu on maksullinen keinolumella täytetty hiihtoväylä, joka kiemurtelee urheilupuiston poikki. Maksullisuus kuitenkin päättyy heti, kun aito lumi sataa maahan.

Maastohiihdon Suomen Cup kilpailuosuus käsittää yhteensä kuusi tapahtumaviikonloppua, joihin lukeutuu Vuokatin lisäksi Ylitornio Keuruu, Kontiolahti Rovaniemi, ja Jämi. Kamppailua voi seurata television ääressä, jos mikään kisapaikka satu sopivasti reitin varrelle. Osakilpailuissa 30 parhaalle hiihtäjille annetaan pisteitä ja lopputulokseen luetaan mukaan kaikista etapeista kootut pisteet.

Vuokatin neito ja Snowpolis

Tasavaltana Suomella ei ole läntisen naapurimaan tapaan kuninkaallisia mutta meillä on missit – eivätkä ne puutu Vuokatistakaan. Paikkakunnalla nimittäin järjestetään Fitness Cover Girl /Vuokatin neito kilpailut. Tämä on ajanhengen mukaan uudenlainen kauneuskilpailu, jossa yhdistyy show ja urheilullisuus. Fitness Cover Girl/Vuokatin neito ei nimittäin ole mikään Elovehnä-neito, vaan raikas sporttinen mimmi.

Sotkamossa, Vuokatin kupeessa sijaitsee myös Snowpolis, joka on matkailuun, hyvinvointiin sekä liikuntaan ensisijaisesti erikoistunut teknologiakylä. Snowpolis-teknologiakylä lisää entisestään alueen vetovoimaa. Se on kansainvälisesti ainutlaatuinen keskus, jossa koulutus, tutkimus ja yritykset työskentelevät kylki kyljen. Voidaan siis rohkeasti väittää, että Vuokatin alueella kaikki liittyy kaikkeen – luonto, tapahtumat, musiikki, laskettelu, hiihto, tanssi, koulutus, tutkimus ja yrittäminen ovat kokonaisvaltainen elämys.

Ei pelkkää urheilua

Vuokatissa vallitsee kainuulainen yhteishenki ja kaikille löytyy sopivia tapahtumia. Ei tarvitse olla himourheilija, vaan voi löhöillä ihan reilusti ja nauttia silmiä hivelevistä maisemista. Pakkasiltoina taivasta valaisevat parhaillaan väriloistollaan uskomattomat revontulet.

Jos urheilu ei sytytä, niin tarjolla on paljon laadukasta viihdettä. Katinkullan Areenalla on upeita musiikkitapahtumia, joissa vierailevat Suomen valovoimaisimmat tähdet. Vuokatti tarjoilee vierailijoilleen myös karaoketansseja, hirmuisen mukavan Halloween-juhlan, taika-show’n ja muita mielenkiintoisia teatterinäytöksiä.

Vihaiset linnut viihdyttävät kaiken ikäisiä

Vuokattia voidaan pitää myös Angry Birdsien pesänä, vaikka Rovion pääkonttori onkin Espoossa. Täällä ei koodata, vaan pidetään hauskaa eri teema-alueilla seikkaillen. Siirryt osasta toiseen tunneleita pitkin konttaamalla, ajamalla polkuautolla tai kiipeilemällä apinan lailla. Tanssipelit pitävät sykkeen vähintään yhtä korealla kuin jalkapallo-, jääkiekko- ja pesäpallopisteetkin.

Hieman vanhemmat hurjapäät voivat puolestaan mittailla taitojaan BMX-pyörän tai lumilaudan päällä Freestyle Hallissa. Nälän yllättäessä kaikki voivat kokoontua yhteen nokkimaan herkullista evästä alueen ravintoloissa.